0853.jpg

Scharrelkip

Bij Solberg kipspecialiteiten moet u ook zijn voor uw scharrelkipproducten.

Wij verkopen scharrelvlees met het keurmerk van Label Rouge. Het Label Rouge keurmerk staat o.a. voor pluimveevlees van superieure kwaliteit vergeleken met producten uit de gangbare intensieve veehouderij. De productie vindt plaats op kleinschalige pluimveehouderijen waar het pluimvee de beschikking heeft over een vrije of zelfs onbeperkte buitenuitloop. De productiemethode, uniek in de wereld, respecteert dus zowel het dierenwelzijn als het milieu.

Deze unieke productiemethode, het uitgekiende voerprogramma, de selectie van de productiedieren en de systematische controles, bieden de consument niet alleen zekerheid, maar ook de garantie voor een uitgelezen culinaire kwaliteit van het eindproduct.

Voor meer info omtrent het Label Rouge keurmerk kunt u ook www.volaillelabelrouge.com raadplegen.

Daarnaast hebben wij ook de Gildehoen in ons assortiment. 

De Gildehoen is een duurzaam stukje pluimveevlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. De Gildehoen kippen zijn plezierig opgegroeid zonder antibiotica. Met de Gildehoen koopt u een puur pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij kippenvlees. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd.

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren. Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede.