Parelhoen met avocado
Ingrediënten:
200 gr. parelhoenfilets
peper en zout
1 eetl. olijfolie
2 rijpe avocado’s
2 eetl. tomatenketchup
1 eetl. whisky
1 theel. suiker
2 eetl. fritessaus
friseesla
cherrytomaatjes
Bereidingswijze:
Snijd de filets in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de filets rondom bruin en gaar. Laat ze even in de pan afkoelen.
Halveer de avocado’s, neem de pit en het vruchtvlees er voorzichtig uit. Bewaar de buitenkant en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de ketchup, whisky, suiker en fritessaus. Voeg het parelhoenvlees en de avocadoblokjes toe, schep dit door de saus en maak dit op smaak met peper en zout. Vul de avocado-helften en plaats deze op 4 bordjes met sla.
Garneer met de tomaatjes.
Tip: Voeg enkele druppels tabasco toe aan de saus
