Gevulde parelhoen

Ingrediënten:
1 parelhoen
200 gram ongekruid gehakt
3 eetl. paneermeel
1ui
1ei
1 literblik gepelde tomaten
1 theel. marjolein
1 theel. pikante paprikapoeder
1 theel. kipkruiden
100 gram plakjes vet spek
bloem
peper en zout

Bereidingswijze:

Maak een vulling van het gehakt, het paneermeel, de kleingesneden ui, het losgeklopte ei en de kruiden.
Vul hiermee de parelhoen, steek de buikholte dicht met cocktailprikkers en omwikkel de parelhoen met het spek. Bestrooi de buitenkant met zout en peper. 
Leg het parelhoen op een rooster boven een ovenschaal middenin de voorverwarmde oven (200 C°) gedurende ± 60 min. 
Voeg de inhoud van het blik tomaten toe aan het braadvocht en bedruip hiermee de parelhoen regelmatig. Bind het vocht eventueel bij met bloem en maak dit op smaak met zout en peper.

Tip: Vraag aan uw poelier om de parelhoen voor u uit te benen voordat u hem gaat vullen.