Eendenboutjes met zuurkool

Ingrediënten:
4 tamme eendenboutjes
zout en  peper
40 gr. boter
600 gr. zuurkool
0,5 ltr. blik ananasstukjes
150 gr. gewelde pruimen
3 dl. droge witte wijn
2 dl. ltr. slagroom

Bereidingswijze:

Prik gaatjes in de eendenboutjes met een vleespen of gebruik een houten satéprikker. 
Bestrooi de boutjes met zout en peper. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin de eendenboutjes rondom bruin. Plaats het deksel schuin en braad het geheel gedurende 30 minuten. Neem de eendenboutjes uit de pan en houd deze warm. 

Leg de zuurkool onderin de pan, daarop de uitgelekte ananas, de pruimen, de wijn en de eendenboutjes. Stoof het geheel gedurende 60 minuten. Voeg de room toe aan de pan en maak het gerecht op smaak af met peper.

Tip: Wel de pruimen in ananassap.

Serveertip: Eendenboutjes met zuurkool, tutti frutti en gegratineerde aardappelpuree.