Eendenborstfilet met bosbessensaus

Ingrediënten:
150 gr. verse bosbessen of 2 blikjes bosbessen (uitlekgewicht 75 gr.) 
4 eendenborstfilets
peper
2 eetlepels (zonnebloem)olie
3 eetlepels balsamicoazijn, 
1,5 eetlepel Crème de Cassis
1 mespunt kaneelpoeder

Bereidingswijze:

Verse bosbessen voorzichtig wassen en droogdeppen of bessen uit blik laten uitlekken. 
In vel van eendenborst met scherp mes een ruitpatroon kerven. Bestrooien met peper. In koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Eendenborst ca. 4 min. met vel naar beneden bakken. Omkeren en nog ca. 2 min. bakken. Filets uit de pan nemen en vet wegschenken.
Bodem blussen met azijn en Crème de Cassis. Aanbaksels losroeren en kaneel en bosbessen toevoegen. Aan de kook brengen, vuur laagdraaien en filets toevoegen. Afgedekt ca. 4 min. verwarmen. Eendenborst uit de pan nemen en in plakjes snijden. 
Plakjes eend over de borden verdelen en saus erover scheppen.